16 Temmuz 2008 Çarşamba

SÖĞÜRME(PATLICANLI)


Söğürme,memleketime ait bir lezzet,sevgili arkadaşlar.O sıcak yaz günlerinde,et yemek istemiyorsanız,fırına atmak üzere patlıcanları hazırlayın..
Malzemeler:
-6 adet patlıcan
-1 adet kuru soğan
-2 adet çarliston biber
-4 diş sarmısak
-2 adet orta boy domates
-1/2 kaşık salça
-biraz sıvı yağ
-tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı:
Önce patlıcanları fırına atıp(ya da yollayıp)közlüyoruz.Patlıcanlar soğuduktan sonra, soyuyoruz.Onlar bir kenarda beklerken,bir tencerenin içine,sıvı yağı koyup,soğanları,biberleri kavuruyoruz.Ardından sarmısak,domates ve salçayı ilave ederek biraz kavurmaya devam ediyoruz.Kısık ateşte daha güzel olur.Baharat ve tuzu ekliyoruz.En son ufak ufak doğradığımız patlıcanları ekliyoruz.Karıştırıp,servis tabağına alıyoruz.Yanına ayran ve sıcak ekmek çok güzel gidiyor.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: